Μαρτυρία και διδαχή

Nα ανακαλύψεις τον Χριστό κατά μοναδικό τρόπο

Αν πιστέψεις στον Χριστό, σιγά-σιγά θα αρχίσει να σε ελκύει. Και αν είσαι ειλικρινής και πραγματικά τον πιστεύεις, λίγο-λίγο περνάει μέσα σου η χάρη, η αγάπη, η ενέργεια του Χριστού και ανακαλύπτεις καινούργιο δρόμο, καινούργια ζωή. Όλοι οι άγιοι βρήκαν και αγάπησαν τον Χριστό κατά έναν ειδικό και μοναδικό τρόπο. Αλλιώς, χαραμίζουμε τη ζωή. Ο Χριστός για όλους είναι αυτή η φωτιά, η δύναμη η θεϊκή. Αν εσύ δεν απομακρύνεσαι μεν αλλά σαν να μην τον βρήκες τον Χριστό κατά έναν μοναδικό τρόπο, χαραμίζεσαι. Σιγά-σιγά να έρθει αυτή η ώρα: να ανακαλύψεις τον Χριστό κατά μοναδικό τρόπο, όχι απλώς να κλωθογυρίζεις στην Εκκλησία και να κάνεις άψυχα τα της σχέσεώς σου με τον Χριστό.

* * *

Έρχεται πολύ προσωπικά ο Θεός και σε βοηθάει να προκόψεις πνευματικά, για να αντέξεις, καθώς θα ξεσκεπαστεί το βάθος της ψυχής σου. Δεν το αντέχεις, αν δεν είσαι κάπως έτοιμος, ώριμος. Αν δεν στερεωθεί καλά η αρετή μέσα στην ψυχή μας, δεν σταθεροποιείται η ταπείνωση. Άμα κάνεις μια προσπάθεια και έρθει λίγη χάρη, θα βγει ο σκληρός εαυτός σου από μέσα και θα σε φάει. Χρειάζεται αληθινή ταπείνωση και πένθος πνευματικό, που είναι όλο γλύκα.

Αν μπεις σ’ αυτόν τον δρόμο ταπεινά και απλά, θα δεις όλο τον εαυτό σου, αλλά και θα έρθει η χάρη του Θεού που αναπαύει την ψυχή. Δεν χορταίνεις μετά να μετανοείς. Χαίρεσαι που σε έφερε ο Θεός σ’ αυτό το ξύπνημα, ώστε να καταλάβεις πώς είναι η αλήθεια. Και ευχαριστείς τον Θεό.

* * *

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις πένθος πνευματικό, που είναι ένα βίωμα που μεταμορφώνει τον άνθρωπο.

 

Από το βιβλίο: π. Συμεών Κραγιοπούλου (†), “Πνευματικά Μηνύματα 2017”, σελ. 153, 152.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nα ανακαλύψεις τον Χριστό κατά μοναδικό τρόπο

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.