π. Συμεών Κραγιόπουλος

Να είναι ευλογημένο!

Ηχητική ανάλυση της έκφρασης του ”να ναι ευλογημένο” από τον π. Συμεών Κραγιόπουλο.. Το θέμα δεν είναι να το εκφέρουμε αλλά να βιώσουμε το νόημα του… Το θέμα είναι να μάθουμε πως θα ωφεληθούμε πνευματικά βιώνοντας το 

Ακούστε τη συνέχεια
Η ευχή και η αναγκαία προετοιμασία

Ηχητικό απόσπασμα ομιλίας  του μακαριστού π. Συμεών Κραγιόπουλου στην οποία μας βοηθά να κατανοήσουμε  το πόσο αναγκαίο είναι να απαρνηθούμε έστω και ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας ώστε να αποδώσει η προσευχή μας               […]

Ακούστε τη συνέχεια
Η προσευχή μας είναι για όλους

Σε αυτό το σύντομο ηχητικό απόσπασμα σχολίων του π. Συμεών πάνω σε λόγους του Αγίου Πορφυρίου, ο πατήρ τονίζει ότι πρέπει η προσευχή μας να πάψει να έχει ατομικό χαρακτήρα και να διευρυνθεί με λαχτάρα περιλαμβάνοντας όλο τον κόσμο. Τότε τα αποτελέσματα της χάριτος θα είναι αισθητά. Αναφέρεται επίσης και το πόσο και γιατί ο Χριστός είναι μεθεκτός και αμέθεκτος ταυτόχρονα.

Ακούστε τη συνέχεια
Να περιμένεις να ακούς τον αντίλαλο

Ηχητική ομιλία του π.Συμεών Κραγιόπουλου βασισμένη σε λόγους του Αγίου Πορφυρίου . ” Ολη η Χριστιανοσύνη είναι μέσα στην ευχή ” [……..] Σε αυτό το απόσπασμα της ομιλίας του ο π. Συμεών αναφέρεται σε τρόπους εκφοράς της προσευχής του Ιησού κάνοντας αναφορές και στον γ. Σωφρόνιο του Έσσεξ.

Ακούστε τη συνέχεια
Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.