Μαρτυρία και διδαχή

Δος μου, Κύριε, να Σε αγαπήσω

«Αιτείτε και δοθήσεται υμίν, κρούετε και ανοιγήσεται» (Ματθ. 7:7). Ο Θεός, ως Πατέρας, αγαπά να προσφέρει στα τέκνα Του. Εμείς, όμως, συνήθως χρησιμοποιούμε τον Θεό. Θέλω το ένα, θέλω το άλλο. Αυτός θέλει τόσο πολύ να δίνει ό,τι είναι για την σωτηρία μας. Έχεις ποτέ ρωτήσει τον Θεό αν θέλει κάτι από σένα; Ο Θεός, βεβαίως είναι τέλειος, είναι ανενδεής. Μα μήπως προσπαθεί να σου πει κάτι και εσύ σαν κακομαθημένο παιδί διαρκώς ζητάς «θέλω το ένα, θέλω το άλλο»; Τον κλείνεις έξω και όταν ανοίγεις την πόρτα μετά από ώρες είναι εκεί και σε περιμένει. Δεν φεύγει και όταν τον αρνείσαι. Αφού σ’ αγαπάει.

«Τι ανταποδώσωμεν τω Κυρίω περί πάντων ων ανταπέδωκεν ημίν;» (Ψαλμ. 115:3). Δείξε μου, Κύριε, τι θέλεις να κάνω για σένα αφού σου έδωσα την καρδιά μου. Εσύ είπες: «Δος μοι, υιέ, σην καρδίαν» (Παροιμ. 23:26). «Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς Σε ήρα την ψυχήν μου» (Ψαλμ. 142:8). Μόνο που μπορώ να σε πω Πατέρα αγαλλιάζει η καρδιά μου. Μακάρι τα χείλη μου να Σε επαινούν. Που αναπνέω τον αέρα Σου είναι ευλογία. «Εκολλήθη η ψυχή μου οπίσω Σου, εμού δε, αντελάβετο η δεξιά Σου» (Ψαλμ. 62:9).

Δος μου να Σε αγαπήσω εξ όλης της ψυχής μου και εξ όλης της καρδίας μου και εξ όλης της ισχύος μου και εξ όλης της διανοίας μου. Πού να βρω λόγια αγάπης να Σου προσφέρω; «Εν εκκλησίαις ευλογήσω Σε, Κύριε» (Ψαλμ. 25:12). Πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

 

Από το βιβλίο: Αρχιμ. Δωροθέου, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ. Ιερό Ησυχαστήριο «Άγιος Γεώργιος», Αύρα Καλαμπάκας 2018, σελ. 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δος μου, Κύριε, να Σε αγαπήσω

 

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.