Μαρτυρία και διδαχή

Ο θαυματουργός όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

 Ο όσιος Γεώργιος Καρσλίδης δεν ήταν αυτόφωτος και αυτοκίνητος. Ήταν ετερόφωτος και ετεροκίνητος. Τον φώτιζε ο ήλιος της δικαιοσύνης, ο Φωτοδότης Χριστός. Τον κινούσε η πανσθενουργός χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος. Η χάρη του Θεού είναι πηγή ζωοδόχος, ακένωτη και ανεξάντλητη. Ο όσιος βοηθά τώρα πιο πολύ από τον ουρανό, παρά όταν ήταν σε αυτή τη γη. Τώρα βρίσκεται πλησίον του Θεού και επειδή έχει παρρησία και δυνατή πρεσβεία, μεταφέρει τη θεία χάρη σε διαφόρους πονεμένους ανθρώπους, που τον επικαλούνται με πίστη.

Η άσκηση, η ταπείνωση, η αγάπη τον χαρίτωσαν και τώρα με προθυμία τρέχει παντού να συνδράμει τις πολλές ανάγκες των ανθρώπων. Ως άγγελος Κυρίου πετά για να θεραπεύσει, να παρηγορήσει, να ενισχύσει… Την Ορθοδοξία δεν την κήρυξε με μανιφέστα, αλλά με την ίδια τη ζωή του. Έλιωσε σαν το κερί και το λιβάνι ενώπιον των αγίων εικόνων. Οι άγιοι ήταν τα πρότυπα και οι φίλοι του. Δεν έλεγε τόσο πολλά, όσο έκανε πολλά.

Ζούσε μυστικά, αθόρυβα, στην άκρη, στο περιθώριο, γι’ αυτό τον δόξασε ο Θεός. Μέσα από τη φαινόμενη αυστηρότητά του έπασχε για τη σωτηρία των ανθρώπων, των αγαπητών αδελφών και τέκνων του, ο υπέροχος στοργικός πατέρας, ο αληθινός άνθρωπος του Θεού. Το είπε ο ίδιος ο Θεός: «Όσους με δοξάζουν θα τους δοξάσω!»

* * *

Τα θαύματά του τα τελεί και σήμερα, για να δοξάζεται στους αιώνες ο πανένδοξος Θεός. Τα θαύματα για την υγεία του σώματος θέλουν να φέρουν και την υγεία της ψυχής. Τα θαύματα τελούνται και σήμερα, για ν’ αφυπνισθούμε, να συνδεθούμε πιο ουσιαστικά με τον ζώντα Θεό. Τα θαύματα είναι η παρουσία του Θεού στον κόσμο δια των αγίων. Τα θαύματα δεν ξενίζουν τους πιστούς. Τα θαύματα δεν εξηγούνται με μόνη τη λογική. Γι’ αυτό φέρνουν σε απορία τους επιστήμονες και κάθε ορθολογιστή. Οι απλοί, ταπεινοί και πιστοί άνθρωποι τα δέχονται ως ευλογία Θεού, ως επίσκεψη αγίου. Τα θαύματα δεν συμβαίνουν μόνο στους αγίους, αλλά και στους αμαρτωλούς για να μετανοήσουν.

Ο θαυματουργός όσιος Γεώργιος μίλησε με διάφορους τρόπους στις καρδιές πολλών ανθρώπων, που έπασχαν από ασθένειες, προβλήματα και δυσκολίες, με ζωντανές εμφανίσεις, σε όνειρα και οράματα.

 

Από το βιβλίο: (†) Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου, Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας. Έκδοσις Ι. Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος, Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμα 2016, σελ. 445.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο θαυματουργός όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.