Μαρτυρία και διδαχή

Δεν θα μας ωθήσουν να αρνηθούμε τον Χριστό αλλά να νομίσουμε ότι κάνουμε τα του Χριστού

Καθώς ζούμε μέσα στην αναμπουμπούλα του κόσμου αυτού, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όχι τόσο με την έννοια ότι θα μας πουν να αρνηθούμε τον Χριστό, όσο να μη μας αφήσουν να είμαστε του Χριστού· να νομίσουμε ότι κάνουμε τα του Χριστού, αλλά βαθύτερα να μην κάνουμε τίποτε από αυτά που εντέλλεται ο Χριστός, από το όλο θέλημά του.

Μπορεί να το γνωρίζει κανείς καλώς και να ανταποκρίνεται σ’ αυτό, αλλά ανεπαίσθητα και χωρίς να το καταλαβαίνει να κάνει τα του αντιχρίστου. Διότι τι είναι ο αντίχριστος; Τι είναι, ας πούμε, ένας ο οποίος βγάζει κάλπικα χρήματα; Δεν καταστρέφει τα χρήματα, όχι· βγάζει ψεύτικα αλλά «όμοια» με τα αληθινά. Όλα τα όργανα και όλο το πνεύμα του αντιχρίστου κάπως έτσι θα είναι.

Μέσα λοιπόν σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα, όλο το θέμα είναι να μη χάσουμε την αλήθεια, να μη χάσουμε τον Χριστό.

 

Από το βιβλίο: π. Συμεών Κραγιοπούλου (†), “Πνευματικά Μηνύματα 2020”, σελ. 354.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν θα μας ωθήσουν να αρνηθούμε τον Χριστό αλλά να νομίσουμε ότι κάνουμε τα του Χριστού

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.