Λατρεία και προσευχή

Ευχή στον άγιο πρωτομάρτυρα Στέφανο και στα Άγια βρέφη
Ευχή στον άγιο πρωτομάρτυρα Στέφανο και στα Άγια βρέφη

Κύριε παντοκράτορα, Θεέ μας, αγαθέ και φιλάνθρωπε, εσύ που αξίωσες τον πιστό σου δούλο Στέφανο να γίνει ο πρώτος των διακόνων και των μαρτύρων, με τις ευπρόσδεκτες πρεσβείες του χάρισέ μας, σε παρακαλούμε, υπομονή, ώστε σύμφωνα με το παράδειγμά του να αγαπούμε τους εχθρούς μας, και σε όλα τα παθήματά μας να ατενίζουμε στον ουρανό και με την πίστη να βλέπουμε τη δόξα που μέλλει να φανερωθεί από εκεί. Και γεμίζοντας από το Άγιο Πνεύμα να μαθαίνουμε να κάνουμε το καλό σ’ αυτούς που μας κατατρέχουν και να προσευχόμαστε γι’ αυτούς. Και έτσι, φρουρούμενοι από την ουράνια χάρη σου και τελώντας τη σεπτή μνήμη του, να αξιωθούμε να γίνουμε συμμέτοχοι των αμάραντων στεφανιών που έχουν ετοιμαστεί στον ουρανό για τους αγίους σου. Με τη χάρη του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας, μαζί με τον οποίο, και με το ζωοποιό σου Πνεύμα, είσαι ευλογητός τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

 

Ευχή στον άγιο πρωτομάρτυρα Στέφανο και στα Άγια βρέφη

29 Δεκεμβρίου, Ευχή στα άγια βρέφη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μας, προαιώνιε Λόγε και Υιέ του Θεού και Πατέρα, που γεννήθηκες με τη δική του ευδοκία και τη συνέργεια του Αγίου Πνεύματος από την Παρθένο, και από το στόμα των νηπίων και των βρεφών που θηλάζουν έκανες να βγει τέλειος ύμνος· εσύ που δόξασες με τον θάνατό τους τα αθώα βρέφη που σφαγιάστηκαν αδίκως για χάρη σου, νέκρωσε, σε παρακαλούμε, μέσα μας όλες τις κακίες, και θανάτωσε τα ψυχοφθόρα πάθη της σάρκας μας, χαρίζοντάς μας το να ζούμε όχι κατά σάρκα αλλά κατά πνεύμα. Και έτσι, με την ακακία της ζωής μας και τη βεβαιότητα της πίστεως και τη γνησιότητα της προς εσένα και προς τον πλησίον αγάπης, να μπορέσουμε να πετύχουμε την άφεση των αμαρτιών μας και να αξιωθούμε με το έλεός σου να απολαύσουμε την αιώνια και αδιάκοπη μακαριότητα μαζί με όλους εκείνους που ευαρέστησαν σ’ εσένα από την αρχή της δημιουργίας. Διότι είσαι ευλογητός στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

 

Από το βιβλίο: Α. Σιμωνώφ, ΜΕΓΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟΝ, μέρος Η’, Δεκεμβρίου 27 και 29.

Μετάφραση για την Κ.Ο.

 

 

 

 

 

 

 

Ευχή στον άγιο πρωτομάρτυρα Στέφανο και στα Άγια βρέφη

 

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.