Μαρτυρία και διδαχή

Στον στίχο του μεγάλου Αποδείπνου «και εάν επ’ αυτώ πεποιθώς ω…»

Χθες άγγιξε την καρδιά μου αυτό πού ψάλλουμε κάθε μέρα στο μέγα Απόδειπνο: «και εάν επ’ αυτώ πεποιθώς ω, έσται μοι εις αγιασμόν». Δηλαδή, «εάν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, ό,τι κι αν επιτρέψει, είναι για τον αγιασμό μου». Και απαντάει: «Και πεποιθώς έσομαι επ’ αυτώ, και σωθήσομαι δι’ αυτού».
Από την μια κάνει την υπόθεση, και από την άλλη απαντάει: «Και πεποιθώς έσομαι επ’ αυτώ, και σωθήσομαι δι’ αυτού». Και έτσι ένοιωσα μεγάλη χαρά μέσα στην ψυχή μου. Και βεβαίως, σωτηρία δεν είναι μόνο η σωτηρία από μια ασθένεια, από μια δοκιμασία, αλλά και αυτή καθ’ εαυτήν η σωτηρία· το να γίνουμε «καινή κτίσις».
Τώρα, καθώς ερχόμουν στην εκκλησία, αντίκρισα τον Όλυμπο χιονισμένο. Πανύψηλο βουνό! Τόση ομορφιά, τόσο μεγαλείο… Και τόσο χάρηκα. Πρέπει κι εμείς να γίνουμε Όλυμπος, δυνατές, «πεποιθυίαι εις το θέλημα του Θεού», για να γίνουμε και «καινή κτίσις».

Από το βιβλίο: † Φεβρωνίας μοναχής, Ομιλίες στην τράπεζα της Μονής. Έκδοσις Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, Πανόραμα – Θεσσαλονίκη 2018, σελ. 74.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον στίχο του μεγάλου Αποδείπνου «και εάν επ’ αυτώ πεποιθώς ω…»

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.