Ορθόδοξος Φωτογράφος - Άγιον Όρος
Σκήτη Προφήτου Ηλιού, Αγιον Όρος, Λαογραφικό μουσείο

Η ίδρυση της χρονολογειται το 1759 από τον Ουκρανό μοναχό Παϊσιο Βελιτσκόφσκυ
Το καθολικό ( κυρίως ναός ) ολοκληρώθηκε το 1903 . Είναι αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία, τον Απόστολο Ανδρέα και την Αγία Αλεξάνδρα

Στα υπόγεια της σκήτης υπάρχει Μουσείο με Λαογραφική συλλογή.
Όταν πριν από περίπου 25 χρόνια ανέλαβαν την σκήτη Έλληνες μοναχοί και ξεκινώντας την αναστήλωση της συγκέντρωσαν έναν μεγάλο αριθμό από αντικείμενα καθημερινής χρήσης του δέκατου έννατου και εικοστού αιώνα μεγάλης αξίας. Αποφασίστηκε να στεγαστει η πλουσια συλλογη- μουσειο στα υπόγεια κάτω από τον ναό και το κτιριακό συγκρότημα της μονής. Τα εκθέματα τα χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι μοναχοί στην καθημερινή τους ζωή και καλύπτουν μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων Τουφέκια και περίστροφα από την περίοδο της Τουρκοκρατίας που πολλά ανήκαν στο σταθμό της τουρκικής χωροφυλακής που έδρευε στον αρσανά της σκήτης, όργανα ναυσιπλοϊας από το ιστιοφόρο που διέθετε η μονή , ιατρικά εξαρτήματα των αρχών του εικοστού αιώνα που βρέθηκαν στο εγκατελημένο νοσοκομείο που διέθετε η σκήτη και πολλά αλλα αντικείμενα Μία δεύτερη έκπληξη είναι ο χώρος που στεγάζεται το μουσείο. Είναι όλοι οι όροφοι του τεράστιου υπογείου πάνω στο οποίο βρίσκεται ο ναός και το κτηριακό συγκρότημα της σκήτης.

Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.