14 Αυγούστου 2017

Εις την κοίμησιν της Θεοτόκου

Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

Εις το Μέγα Σάββατον
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

Σε μια αγιορείτικη ακολούθια της Αναστάσεως ο π. Γεώργιος εύχεται σε ολους μας μια 3πλή ανάσταση. Μία ευλογημένη ακολουθία, μια πνευματική Ανάσταση και την τελική Ανάσταση των ψυχών μας.. Ανάλυση της σημερινής εορταστικής ημέρας

Ακούστε τη συνέχεια
Εις την Κυριακή των Βαΐων
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

O γ. Γεώργιος εντοπίζει γεγονότα της σημερινής μεγάλης γιορτής και τα ερμηνεύει .. Εξαιρετική σύντομη σημειολογική ερμηνεία της εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα..

Ακούστε τη συνέχεια
Για την Υψωση του Τιμίου Σταυρού
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

Η εποχή μας μας ωθεί σε μια άρνηση του Σταυρού και ίσως σε μια άρνηση της Σωτηρίας[…. ]Ζητάμε το έλεος του Θεού με το σημείο του Σταυρού.. Χωρίς σταυρό και ανάσταση δεν νοείται Χριστός ούτε όμως και οι Χριστιανοί [….. ] Όποιος αποφεύγει τον Σταυρό αποφεύγει τον Χριστό..

Ακούστε τη συνέχεια
Για το Γενέσιον της Θεοτόκου
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

Με την λύση της στειρότητας της Αγίας Αννης λύθηκε και η στειρότητα της ανθρώπινης φύσεως. Οι άνθρωποι γεννούσαν παιδιά αλλά δεν μπορούσαν να γεννήσουν τον Θεό.. η Ανθρώπινη φύσις με την Παναγίας μας γίνεται Θεοτόκος[….] Τι θα είμεθα αν δεν είχε γεννηθεί ο Θεός και πριν από αυτόν η Παναγία μας ; …..

Ακούστε τη συνέχεια
Ορθόδοξη πίστη και ζωή στο email σας. Λάβετε πρώτοι όλες τις τελευταίες αναρτήσεις της Κοινωνίας Ορθοδοξίας:
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter! Θα λάβετε email επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο μέσα του για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή. Εάν το email δεν εμφανιστεί στο γραμματοκιβώτιό σας, παρακαλούμε ελέγξτε τον φάκελο του spam.
Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter!
Λυπούμαστε, υπήρξε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε, ελέγξτε το email σας.